Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή

    Υλικά:

    1100 γρ. κολοκύθα κίτρινη γλυκιά

    500 γρ. φύλλο κρούστας

    300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

    380 γρ. καρύδια

    50 γρ. σουσάμι

    200 γρ. βούτυρο

    κανέλα

    Υλικά για το σιρόπι:

    700 γρ. ζάχαρη

    700 ml. νερό

    ½  λεμόνι

    Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από έξω και την κόβουμε σε κομμάτια
    2. Τρίβουμε τα κομμάτια στον ρεντέ (τρίφτη στο χοντρό) μέσα σε ένα λεκανάκι
    3. Όταν τελειώσουμε το τρίψιμο ρίχνουμε μέσα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε για 40-45 λεπτά να μαλακώσει η κολοκύθα και να βγάλει τα ζουμιά της
    4. Σε ένα άλλο λεκανάκι στύβουμε καλά την τριμμένη κολοκύθα και τον ζωμό τον κρατάμε για το σιρόπι
    5. Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη το νερό και το ζωμό από την κολοκύθα και τα βάζουμε να βράσουν για 8 λεπτά προσέχοντας να μην φουσκώσει το σιρόπι
    6. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, λιώνουμε και το βούτυρο και στρώνουμε ένα φύλο κάτω στον πάγκο μας το βουτυρώνουμε, προσθέτουμε άλλο ένα φύλο από πάνω
    7. Μετά στρώνουμε τριμμένη κολοκύθα, κανέλα και τυλίγουμε ρολό απαλά
    8. Τα μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία
    9. Τέλος αλείφουμε όλα τα ρολά με βούτυρο πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160/170 βαθμούς για 45/50 λεπτά
    10. Το σιροπιάζουμε και είναι έτοιμο

    Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο βίντεο

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική